Het schooljaar is pas 6 weken onderweg maar de eerste opendagen van verschillende vervolgopleidingen zijn al achter de rug. En ook de komende tijd staan er verschillende opendagen in de agenda. In dit overzicht vind je een handige planning met daarin de verschillende opendagen in de provincies Limburg en Brabant. 

Het bezoeken van een opendag zorgt altijd voor veel indrukken. Je komt in een nieuwe omgeving terecht en ontmoet allemaal nieuwe mensen. Een goede voorbereiding op een opendag is heel belangrijk. Daarom hier een aantal tips die jou helpen het bezoek aan nieuwe scholen zo effectief mogelijk te maken:

  • Bereid je goed voor. Bekijk de website van de school en zoek informatie over de verschillende opleidingen die je interessant vindt op. Ook noteer je vragen die je wilt stellen. Wat is je nog niet helemaal duidelijk? En wat wil je na je bezoek aan de school duidelijk hebben?
  • Maak een beoordelingsmatrix. Ga je meerder opleidingen of scholen bekijken? Dan kan het handig zijn om een beoordelingsmatrix te maken. Je kunt dan de verschillende opleidingen/scholen op dezelfde punten beoordelen. Je kunt dan denken aan: het aantal studenten per klas, de toetsvormen, het aantal lesuren per week of bijvoorbeeld de indruk die het gebouw op je heeft gemaakt.
  • Ga in gesprek met studenten. Spreek tijdens de opendag met studenten van de opleiding. Zij kunnen je vaak goed op weg helpen!
  • Is de opendag bevallen en wil je nog meer informatie hebben? Plan dan een meeloopdag. Dan weet je zeker of de opleiding bij je past!