blogs2022-02-21T18:41:30+00:00

september 2022

Het lokaal als ondersteuning voor je les!

september 29th, 2022|Ontwikkelingen, Talenten|

In mijn vorige blog heb ik aandacht besteed aan het fris opstarten na een lange zomervakantie. Inmiddels hebben we de eerste weken van het schooljaar weer achter ons gelaten. De introductie heeft plaatsgevonden, de namen van de leerlingen zitten in ons hoofd, de leerlingen hebben kennis gemaakt met [...]

augustus 2022

Opstarten na een lange vakantie

augustus 24th, 2022|Ontwikkelingen|

Een zomervakantie van ruim 2 maanden, dat was wennen, maar ook die is voorbij gevlogen! Op 30 juni ben ik vader geworden van Suze, onze tweede dochter. Voor mij betekende dit, geboorteverlof voorafgaand aan de zomervakantie. Dit betekent dat ik de maanden juli en augustus ‘vrij’ ben geweest. [...]

april 2022

Je weg vinden op een nieuwe school

april 20th, 2022|Ontwikkelingen|

Bijna meivakantie, tijd om terug te blikken op mijn eerste twee maanden op het Grescollege. In mijn vorige blog vertelde ik over de overstap naar een nieuwe baan. In dit blog deel ik de ervaringen die ik heb opgedaan en geef ik tips aan docenten die midden in [...]

maart 2022

Werken bij een andere school

maart 30th, 2022|Ontwikkelingen|

Het is november, het kriebelt al een tijdje, ik voel dat ik niet meer helemaal op mijn plek zit. Ik voel dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging. Plots komt er een vacature voorbij: gezocht economiedocent op het Grescollege. Ik twijfel niet en besluit te solliciteren. Wat [...]

5 tips voor de weg naar de profielkeuze

maart 9th, 2022|Ontwikkelingen|

In de huidige maatschappij wordt er steeds meer van jongeren verwacht. Op jonge leeftijd nadenken over hoe je toekomst eruit moet zien en hoe jij als persoon bent is lastig. In mijn werk als docent, decaan en coach wil ik jongeren de handvaten bieden die ze nodig hebben [...]

februari 2022

november 2021

Mijn eerste periode als decaan

november 1st, 2021|Mijn werk als decaan|

Het is eind oktober, herfstvakantie in regio Zuid. Tijd om terug te blikken op de afgelopen periode. In de eerste periode van het schooljaar ben ik als decaan bezig geweest met een aantal verschillende dingen, naast de organisatorische zaken, heb ik een ouderavond voorbereid en heb ik samen [...]

september 2021

Mijn bijdrage als decaan

september 29th, 2021|Mijn werk als decaan, Ontwikkelingen|

We zijn weer begonnen, de kop van schooljaar 2021-2022 is er af! Altijd weer even wennen de eerste weken van het schooljaar. Maar inmiddels kan ik wel zeggen dat ik er weer helemaal in zit. De eerste lessen zijn gegeven, de eerste coachgesprekken zijn gevoerd en de eerste [...]

Ga naar de bovenkant