Over mij

Ik ben Sjoerd Bongaerts, ben 30 jaar en ben woonachtig in Herten waar ik mijn coachpraktijk Young Talent Coach run. Nadat ik de Havo heb afgerond ben ik begonnen aan de Lerarenopleiding Economie bij Fontys Hogescholen in Sittard. Na het afronden van deze opleiding ben ik als economiedocent gestart op het Blariacumcollege. Hier heb ik 8 jaar gewerkt. Sinds maart 2022 werk ik als economiedocent op het Grescollege.

In mijn werk als docent vind ik het belangrijk dat jongeren in aanraking komen met het werkveld. Hierbij staat het ontdekken van de talenten bij de leerling centraal. Door projecten te maken in samenspraak met het bedrijfsleven en verenigingen laat ik leerlingen kennismaken met het werkveld en al het geen de regio te bieden heeft.. Naast dat ik lessen verzorg ben ik ook altijd mentor/coach van een vmbo klas. Na 7 jaar onderwijs ben ik erachter gekomen dat er meer in jongeren zit dan dat we er nu als maatschappij, ouders en school uithalen. Door de verwachtingen van de huidige maatschappij hebben ouders en school niet altijd de tijd en ruimte om er voor iedere jongere volledig te zijn. Zonde, want deze jeugd is onze toekomst! Dit heeft mij doen besluiten meer te gaan doen met het coachen van jongeren. In mijn huidige werk als docent, vind ik dit ook het leukste stuk van mijn werk. Maar ook als mentor merk ik dat ik niet altijd de aandacht aan iedere jongere kan geven die ik graag zou wil geven! Om toch de ruimte, mogelijkheden, tools en tijd te vinden om jongeren optimaal te coachen in hun ontwikkeling, ben ik de opleiding tot jongerencoach bij Sonnevelt opleidingen gaan volgen. 

In mijn praktijk is er ruimte voor elke jongere. Ik sta open voor de talenten en kwaliteiten van de jongere. Daarnaast sta ik open voor de obstakels die de jongere te overwinnen heeft. Een van deze obstakels vormt vaak het maken van keuzes. Als jongere maar ook nu als volwassene vind ik het ook moeilijk om keuzes te maken. Door mijn perfectionistische karakter waarin ik de lat hoog leg, veel nadenk, wik en weeg, weet ik als ervaringsdeskundige goed wat jongeren kunnen meemaken. Ik ben een rustige en betrokken coach. Je mag bij mij zijn wie je bent! Met oprechte zorg en aandacht luister ik naar jou, je ouders, opvoeders en professionals en bied ik hulp of begeleiding waar dat nodig is.

Over de praktijk

In de praktijk Young Talent Coach wordt aandacht geboden aan de ontwikkeling die de jongere door maakt. In het coachen van jongeren en het aanbieden van workshops staat centraal dat iedere jongere zich zelf tot optimale hoogte mag brengen in zijn/haar ontwikkeling. 

In de huidige maatschappij wordt er steeds meer van jongeren verwacht. Op jonge leeftijd nadenken over hoe je toekomst eruit moet zien en hoe jij als persoon bent is lastig. Young Talent Coach geeft jongeren en professionals die werken met jongeren de handvaten die ze nodig hebben om zichzelf of de jongeren beter te leren kennen en te focussen op de talenten en interesses.

Bij Young talent coach werk ik oplossingsgericht, waarbij talenten en kwaliteiten van de jongere centraal staan. Dat de jongere zichzelf leert kennen vormt bij mij de basis om te kunnen ontwikkelen. Samen gaan we op zoek naar talenten en kwaliteiten, waarbij er bewustwording ontstaat van de eigen mogelijkheden die de jongere in zich heeft. Door deze bewustwording wordt er op een positieve manier aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van de jongere gewerkt. Deze methodiek vormt bij mij de basis voor het coachtraject. Als de basis is gelegd gaan we op een oplossingsgerichte manier aan de slag met de hulpvraag van de jongere.

In de workshops die worden aangeboden staat oplossingsgericht werken en oog hebben voor de talenten en kwaliteiten van de jongeren ook centraal! Door deelnemers te prikkelen, talenten te ontdekken en kennis en vaardigheden te vergroten ga ik ervan uit dat de deelnemers deze positieve energie kunnen doorgeven aan de jongeren waarmee ze werken. Op deze manier worden ook de jongeren op hun beurt weer geprikkeld. En dit is toch wat we allemaal willen? Jongeren die geprikkeld worden, aan het denken worden gezet en op deze manier bewuster keuzes kunnen maken!

Neem bij vragen gerust vrijblijvend contact met me op en kijk eens rond op deze website.

NOBCO/CRKBO

Ik ben lid van beroepsvereniging NOBCO en CRKBO en werk volgens de ethische codes die zij voorschrijven. Om te blijven leren en verantwoording af te leggen voor mijn werkwijze, doe ik aan intervisie met andere jongerencoaches en studiekeuzecoaches.

In het kort…

Sjoerd Bongaerts

Sjoerd Bongaerts

Jongerencoach en Studiekeuzecoach

Als coach/trainer ben ik oprecht richting jou,

straal ik rust uit,

ben ik betrokken bij jouw ontwikkeling,

bied ik ruimte

en focus ik me op jouw talenten!